Elhunyt Oscar de la Renta
2014. október 22. írta: lauren_blogger

Elhunyt Oscar de la Renta

Október 20-án, 82 esztendős korában hunyt el a legendás divattervező, a huszadik század második felének stílusát alapjaiban meghatározó Oscar de la Renta. Özvegye megerősítette a hírt, miszerint halálának oka egy szövődmény volt, a korábbi rákbetegségével összefüggésben.

Oscar-De-La-Renta-DYR1.jpgA világ leggazdagabb és legbefolyásosabb hölgyeinek jutott a kiváltság, hogy de la Renta ruhakölteményeiben jelenhessen meg. 

1932-ben született a Dominikai köztársaságban, Santo Domingoban, a szakmát Spanyolországban tanulta ki. Nem olyan régen úgy nyilatkozott, ma bárkiből lehet úgynevezett divattervező, aki híres, azonban "Ez egy szakma, amit meg kell tanulni. A szenvedély mestersége."

A hatvanas évektől kezdve vált nemzetközileg elismertté és vált híres nők ruháinak megalkotójává. Az akkori Fist Lady-t, Jacqueline Kennedy-t öltöztette. Az elnökfeleségek már akkor is, hasonlóan napjainkhoz, stílusikonok voltak, így de la Renta egy csapásra híressé vált.

Az idős korig aktív divattervező kézjegyének számított a finom, nőies vonalvezetés, a virágos kreációk. Ez a virágos formavilág köszön vissza a ruhatervező mester nevével fémjelzett parfümök illatvilágában, és az üvegek alakjában.

Bár tíz éve a cég vezetését rábízta Alex Bolenre és feleségére, de minden évben ő maga nyitotta meg ruháinak bemutatóját a New York-i divathéten, beleértve a legutóbbi, 2015-ös tavaszi-nyári kollekció prezentálását is.

 Oscar_de_la_Renta_spring_summer_2015_collection_New_York_Fashion_Week7.jpg

Penelope Cruz, Nicole Kidman és Cameron Diaz is előszeretettel viselte Oscar de la Renta kreációit. Legutóbb George Clooney négy napig tartó esküvőjén lehetett tanúja a világ de la Renta egyik művének, ugyanis Clooney felesége, Amal Almuddin a divattervező egyik darabját viselte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr936817137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása