Telefonálj a kezeddel
2015. január 13. írta: lauren_blogger

Telefonálj a kezeddel

Valaki a metrón egyszer csak a füléhez emeli a kezét, majd a hüvelyk-, és mutatóujjából telefont formázva elkezd hangosan beszélni. Mostantól készüljünk fel az ehhez hasonló jelenetekre - itt az iGlove (aka Hello Gloves), a telefonkesztyű.

gloves-1.jpg

Külföldi (főleg távol-keleti) webáruházakban már egy ideje kapható a téli hónapokra aktualizált érdekes eszköz, de sokan nem gondoltuk volna hogy ez hazánkba is begyűrűzik. Alig pár hete bukkant fel itthon is az első Hello Gloves, majd teljesen ugyanez a termék iGlove néven indult (hódító?) útjára.

gloves-5.jpg

Ezidáig kénytelenek voltunk levenni kesztyűinket  a hideg napokon ha érintőképernyős készülékünket használni kívántuk. Ezen kíván segíteni ez a kis eszköz, ami nem kizárólag iPhone-okhoz használható. A kesztyű egyben Bluetooth-fülhallgató is. Az ujjvégződéseiben kapacitív érzékelővel felszerelt szövetkesztyűvel nyomkodhatjuk a képernyőt, végre reagál majd.

gloves-3.jpg

A vezeték nélküli vevőegység a hüvelykujjnál található, a kütyü dobozán (és a róla készült képeken) a kisujj is használatban van, ez azonban csupán a használó könnyebb megértését és elfogadását szolgálja a külvilág felé, tehát hogy minél kevesebben gondolják hogy valami mentális gond van a felhasználóval. 

gloves-2.jpg

A kesztyű kézfejre eső részén van két gomb, a hívásfogadás és a ki-be kapcsoló (ezt hosszan nyomva párosítjuk az eszközt). A villogó led és a vibramotor figyelmeztet a bejövő hívásokra, hogy a mobilt elő se kelljen venni. Az eszköz USB-n való töltéssel kb. 2 órányi beszélgetést bír ki. Víz nem érheti, hógolyózni nem szabad benne, a piszkot is csak szárazon lehet letörölni. 

gloves-4.jpg

A kissé idétlen ötlet vicces ajándéknak tökéletes, azonban egyúttal rámutat arra a technológiai tendenciára, miszerint hosszútávon az ember maga válna kinetikus vezérlés által az eszközzé. A bőrre kivetített telefon vagy a beépített mikorchipek és egyéb robotizált végtagok mind ebbe a zsákba tartoznak. Kérdéses gyakorlati haszna és felhasználhatósága ellenére is vicces kütyü, már 6 ezer forintért hozzájuthatunk, de nehezen elképzelhető hogy tömegméretekben elterjed, bár minden bizonnyal többen is használni fogják.

Ti vennétek?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr997058099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuhanorepulesss 2015.01.14. 12:29:45

Érdekes.. :)

Egyelőre megelégszem egy érintőképernyőre kitalált kesztyűvel, kiválóan működik s megy a narancs kabátomhoz:

www.cerva.com/hu/catalog/products/01080068-porzana
süti beállítások módosítása