Relax újratöltve
2015. április 08. írta: lauren_blogger

Relax újratöltve

Átalakítható szék, mely több ülő és fekvő pozíciót tesz lehetővé. Lágy ívei a kortárs formavilágot idézik. Stéphane Leathead kanadai cégének első darabja az Exocet multifunkciós ülőalkalmatosság.

exocet_4.jpg

A funkció és forma találkozása, a felhasznált anyagok jellege és minősége, valamint a valós újítás - többnyire ezek tesznek egy dizjner tárgyat közkedveltté. A Montreál-ban működő formatervező cég az idei Interior Design Show-n, Torontóban mutatta be hamar kedveltté vált transzformálható székét - de akár fekvőfotelnek, gondolkodó pamlagnak is nevezhetjük, ugyanis az Exocet egy mozdulattal könnyedén átalakítható bármelyikké. 

exocet_7.jpg

exocet_3.jpg

exocet_9.jpg

exocet_5.jpg

(Az Exocet többféle ülő-, illetve fekvő pozícióhoz igazítható).

A hajcsat formájú szék alig néhány alkotórészből áll: egy központi forgótárcsa, és két, egyenként több lécből álló faelem, mégis sokoldalúan és könnyedén használható, ergonomikus "bútor". Az Exocet forgató mozdulattal hajlítható, így széket, fotelt vagy éppen szófát alakíthatunk belőle. 

exocet_6.jpg

exocet_11.jpg

exocet_1.jpg

exocet_10.jpg

(Az Exocet négy pozíciója egyszerű forgató mozdulattal megvalósítható).

Működési elvéből és a felhasznált anyagból fakadóan egy dologra szükségünk van még mellé, hogy megfelelően használhassuk: egy párnára, ugyanis a falécekből álló ülő/fekvő rész hosszú pihenéshez, olvasáshoz a legtöbb embernek minden bizonnyal nem nyújt kellően kényelmes helyet.

 exocet_2.jpg

exocet_8.jpg

Az egyedi forma szabadalmaztatási eljárás alatt van jelenleg, de addigi is megvásárolható limitált példány számban a tervezőnőtől

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr97331768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása