Braille Phone - mobil látássérülteknek
2015. április 23. írta: lauren_blogger

Braille Phone - mobil látássérülteknek

A Draw Braille Phone egy különleges mechanika segítségével "érintőkijelzős" mobil lehetőségét kínálja azoknak, akik látássérültek, vakok vagy gyengén látók. A japán dizájner egyedi megoldással akar egyenlő esélyeket teremteni a mobiltechnológia terén is.

drawbraille-mobile-phone-concept-by-shikun-sun-1.jpg

Shikun Sun egy okostelefont alkotott meg vak felhasználók számára, mely nagyban segítené a mindennapjaikat. Az emailre, zenére is képes  kütyü egész felülete, felhasználatósága ennek a célnak alárendelve lett megalkotva, miközben a kortárs dizájn a külvilág felé is egy minőségi, vállalható eszköz képét prezentálja. Ezzel a telefonnal vak embertársainknak sem kell szégyenkeznie. 

drawbraille-mobile-phone-concept-by-shikun-sun-4.jpg

A formavilág némileg hasonlít a iPhone 4s külalakjára, igazodva a napjaink trendjéhez, de nem másolja azt. A billentyűzet a Braille írást használva diszkrét, de a vakok számára tökéletesen használható. A lenti videón látható az eszköz működése, amellyel a mechanika fel-le mozgatja az apró pöttyöket, amik kirajzolják a Braille-karaktereket.

 

Az eszköz minden részletre kiterjedően minőségi formatervvel lett megalkotva. A 35 Braille karakter 5 sorban helyezkedik el a telefon alján. Ez alatt a "fel" és "le" billentyűk találhatóak a könnyű kezelhetőség érdekében.

drawbraille-mobile-phone-concept-by-shikun-sun-2.jpg

A telefonban könyvolvasó, sms és email kliens, valamint zenelejátszó is helyet kap. A mobil kijelzője az eszköz felső részén az érintőkijelző elvén működik - érintő és húzó mozdulatokat is felismer, valamint parancsikonokat lehet létrehozni rajta. Az akkutöltöttséget a telefon oldalán található 5 gomb mutatja - a lemerülés szintjét a beereszkedő gombok száma adja meg.

drawbraille-mobile-phone-concept-by-shikun-sun-3.jpg

Az eszköz - bár még csak fejlesztési stádiumban van - már így is figyelemreméltó. Reméljük, meg tud valósulni ez a fontos koncepció, ami az innovációt, dizájnt és szaktudást a használhatóság és fontos célok érdekében állítja szolgálatba. 

Ti mit szóltok hozzá?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr767001833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2015.05.12. 13:34:43

nagyon klassz! pont a minap olvastam egy cikket, amiben az volt, hogy az egyik bútorboltban vannak olyan székek, amelyek mindenféle módon állíthatók és braille irással is feliratozva vannak a karok.
lakberinfo.hu/lakberendezes/dolgozoszoba/2015-05-05-torch-irodaszekek-az-irodak-uj-kedvencei/
süti beállítások módosítása