Öltözz Big Mac-be!
2015. április 26. írta: lauren_blogger

Öltözz Big Mac-be!

Bizarr divat a McDonald's-tól

A különféle brand-ek összekapcsolása, vagyis a "márkakiterjesztés" nem új keletű dolog. A híres gyorsétteremlánc azonban továbbment: saját imázsát és termékeit igyekszik promotálni különféle "divat"-cikkek formájában.

big-mac-fashion-line_0.jpg

Némelyek talán már hallottak a Burgerg King parfümjéről (ha nem, nálunk hamarosan olvashattok róla!) vagy akár a szalonnaszagú pólóról, vagy a whisky-illatú tweed-ről. A McDonald's saját ruhadarabokkal és kiegészítőkkel támadja a merész dolgoktól sem visszarettenő vásárlókat. A Super Size me című dokumentumfilmben szerepelt olyan, aki az esküvőjét is egy "mekiben" tartotta, talán esznek olyanok is, akik Bic Mac-es pólót viselnek?

big-mac-fashion-line_2.jpg

A "Big Mac Line" keretében pólók, nadrágok, esőkabátok, csizmák, kisállat-ruhák, ágyneműk és számos más dolog kerül piacra. Ezek csak webes megrendelés útján, a következő hetekben lesznek elérhetőek. Az "új divatot" a napokban prezentálták Stockholmban, az online rendelés Svédországban lesz lehetséges, a McDonald's csak az IKEA-országából származókat örvendezteti meg ruhakölteményeivel.

big-mac-fashion-line_3.jpg

A cikk folytatódik a hirdetés után!

banner2.jpg

"De miért és kinek kell ez?" - kiálthatnak fel többen. A McDonald's-divatból befolyt bevételeket jótékony célokra fordítja az elmúlt években - különösen Észak-Európában - erősen megvádolt multi. A környezetvédők és dietetikusok, valamint élelmiszer-szakértők célpontjaként a McDonald's kénytelen ilyen és ehhez hasonló akciókkal harcolni jó hírének megvédése érdekében.

big-mac-fashion-line_1.jpg

Kérdéses hogy ez mennyire hatékony? Ott, ahol ez a kampány zajlik, mindenképpen. Az észak-európaiak híresek karitatív érzékükről, úgy tűnik a "Meki" is rájött, adományozással visszahódíthatja a svéd fogyasztók és a közvélemény egy részét.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr827400886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása