A maharadzsák autója
2015. augusztus 05. írta: lauren_blogger

A maharadzsák autója

A Rolls-Royce kétség kívül az autók királya. Az indiai exportra szánt limitált modelljük mindenben a maximális luxust testesíti meg, kiszolgálj egy valós piaci igényt, miközben egy letűnt kor varázsát idézi meg.

rolls-royce-phantom-maharaja-peacock-drophead-coupe-model_1.jpg

Ahogyan a Rolex nem a legdrágább svájci óra, úgy Rolls-Royce nem a világ legdrágább autója – mégis mindkettőt az adott ipar csúcsának tartják, a márkanév a legmagasabb szintű minőség, megbízhatóság, hagyomány szimbóluma. A márka ugyan már a BMW konszern tulajdona, az autó még mindig kézzel kerül összeszerelésre, valamint bármit – szó szerint – bármit megvalósítanak az Ügyfél kérésére. A Goodwood-i gyár modelljei minden bizonnyal azért is ilyen exkluzívak, mert teljesen kliens-orientált a kiszolgálás és a képzelet (és autóipar teljesítményének) határain belül bármilyen modell legördülhet a gyártósorról.

rolls-royce-phantom-maharaja-peacock-drophead-coupe-model_4.jpg

rolls-royce-phantom-maharaja-peacock-drophead-coupe-model_6.jpg

A páva India nemzeti madara, így a Rolls-Royce a díszes madárról nevezte el limitált modelljét. AZ elnevezés az autó dizájnján, színvilágán és feltűnő voltában is visszaköszön – a Maharaja Peacock Drophead Coupé garantáltan vonzza majd a tekinteteket, és mivel Indiában számos milliárdos él, a vaskos árcímke ellenére minden bizonnyal a vásárlókat is.

rolls-royce-phantom-maharaja-peacock-drophead-coupe-model_5.jpg

600 munkaóra eredménye ez a pompás kabrió, ami mér puszta méretével is tekintélyt parancsol. A mesés Carrera fehér fényezés, a kobalt zöld és kék beltéri elemek, a csillogó, lakkozott vaskos mogyoró színű fabetétek csodás összképet nyújtanak, nem is beszélve az intarziás, egyedileg készült és kézzel festett páva motívumokról.

rolls-royce-phantom-maharaja-peacock-drophead-coupe-model_3.jpg

Egy ilyen kocsival senki sem száguldozni akar, s bár képes lenne ré, mégis ritka látvány a 250 km/h felett repesztő Rolls, mégis a 6.75 literes, tizenkét hengeres motor 5,6 másodperc alatt röpíti százra ezt a több mint két tonnás guruló palotát. Az autó elsősorban nem technikai téren, hanem a felhasznált anyagokkal ad különlegeset.

rolls-royce-phantom-maharaja-peacock-drophead-coupe-model_2.jpg

A neves angol luxusautógyár igyekszik életben tartani a letűnt múlt dicsőségét, amikor India még a büszke Brit Birodalom gyarmata volt, és a hűbéres maharadzsák furikáztak a méregdrága angol autóval. A Rolls-Royce-ok iránti igény egyre nő, amint India milliárdosai igyekeznek a Rádzsák aranykorát felidézni. A modell áráról nincs információ, de minden bizonnyal drágább lesz, mint az amúgy sem olcsó „alapmodell” – Indiában az elmúlt évtizedekben több, mint 840 egyedi gyártású Rolls-Royce talált gazdára indiai hercegek és maharadzsák között.

Ha tetszett cikkünk, oszd meg Te is! Látogasd meg Facebook-oldalunkat, hogy értesülj friss cikkeinkről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr947668112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása