Az Hermés elképesztően szép zsebórája
2015. augusztus 08. írta: lauren_blogger

Az Hermés elképesztően szép zsebórája

Az Hermés francia luxusmárka sok életstílust kiszolgáló tárgyat készít, de főként méregdrága táskáiról, sáljairól és egyéb bőrkiegészítőiről ismert. Idén megjelenik a cég legújabb zsebórája, amely a klasszikus idők luxusát hivatott felidézni, persze ehhez igazított borsos áron.

hermes_in_the_pocket_0.jpg

Az Hermés évek óta készít zsebórákat is, mintegy a klasszikus luxus modern életstílusba helyezett kifejezéseként. Számos különleges, vagy éppen egyszerűbb külsejű zsebórát dobott már piacra, melyek mindegyike igen borsos áron találhat csak gazdára, jellemzően limitált példányszámban.

hermes_in_the_pocket_2.jpg

(A kis Jaqueline Hermés, csuklóján az édesapjától kapott órával).

1912-ben Jaqueline Hermés akkor még kisgyermekként egy úgynevezett port-oignon-t, egy zsebórát kapott édesapjától, amely egy vastag, csuklóra szerelhető szíjba bújtatva kellően védve maradhatott. Akkoriban vált elterjedtté a csuklóra szerelhető óra, így a kis Jaqueline egy kézzel, kényelmesen akár kedvenc időtöltése, a lovaglás közben is megtudta nézni az időt.

hermes_in_the_pocket_1.jpg

(Az Hermés 2012-es zsebórája az "In the pocket" kollekcióban).

Az "In the pocket" sorozat első darabja még 2012-ben jelent meg, éppen 100 évvel ezután, amely óra akkor még a "puritán" vintage stílust képviselő modell nagy sikert aratott. A cserzett bőr szíj és a ritka és erős fémből, palladiumból készült tok megidézte a huszadik század első évtizedeiben divatos időmérők hangulatát.

hermes_in_the_pocket_4.jpg

Most egy frissebb, de hasonlóan század-eleji dizájnnal érkezik az új Pocket Watch. A sötétbarna alligátor-bőr szíj a színben is passzoló rózsaarany tokkal szintén klasszikus vonalvezetésű és stílusú órát eredményez, de már napjaink igényeihez igazodva. Az ezüstösen csillogó számlapon a nagy arab számokról olvashatjuk le az időt, a másodperceket a kis segédszámlapon kísérhetjük figyelemmel - szintén a század eleji órák előtt tisztelegve. 

hermes_in_the_pocket_7.jpg

hermes_in_the_pocket_6.jpg

hermes_in_the_pocket_5.jpg

(A kézzel készült szíj egyes munkafázisai). 

A szíj ez esetben is egy darab bőrből, kézzel történő kimetszés után nyeri el végső formáját, valamint a varrás , a méhviaszozás és egyéb munkák is teljesen kézzel készülnek el. Az óratokot burokba rejtő szíj többrétegű, a külső masszív alligátor-réteget borjúbőr követi

hermes_in_the_pocket_3.jpg

Az órát a "H1837" jelú, 50 órányi járástartalékkal bíró automata szerkezet működteti. A mindössze 178 darabból álló limitált modell hamarosan elérhető lesz, az ára azonban a vásárlókat is limitálja, ugyanis az Hermés Pocket Watch 2015 35.000 svjáci frankért lesz kapható.

Ti mit gondoltok, egy ilyen drága zsebórának van létjogosultsága?

Kövess Te is minket Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr107631054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben Stingray Blog 2015.08.08. 15:17:16

Iszonyat esztétikus ez a ketyegő!!!
Ha én meglátnék valakin egy ilyet, rögtön levágnám hogy komoly személy. :)

Netuddki. 2015.08.09. 09:49:19

Hermész, a tolvajok védelmezője. Hehe...

parrre 2015.08.09. 12:29:50

Ez a szíj ocsmány

S=klogW 2015.08.09. 13:42:05

@M_Beni: zsebóraként teljesen szimpla kinézetű, semmi szolid elegancia

karóraként meg bumfordia

de majd a hülye gazdagok megveszik

S=klogW 2015.08.09. 19:07:48

@M_Beni: @S=klogW: de zsebórához lánc bőrből már eleve undorító

Ben Stingray Blog 2015.08.11. 11:16:35

Szerintem egybe van nagyon a dizájn.
süti beállítások módosítása