TAG Heuer Connected – Az okos svájci
2015. november 15. írta: lauren_blogger

TAG Heuer Connected – Az okos svájci

Az Apple Watch tavalyi megjelenése előtt is már morfondíroztak a szakemberek és gyártók, hogyan lehetne „okosítani” a svájci órákat. Az egyik legismertebb márka most bemutatja saját okosóráját, melynek különlegessége többek közt, hogy nem hazudtolja meg svájci gyökereit.

tag-heuer-connected-1.jpg

Szakértők rég óta beszélnek róla, mi is elképzelhetőnek tartottuk egyfajta hibrid óra megjelenését. Sokan az Apple órájától várták a svájci ipar átalakulását, némelyek a „kvarc-válsághoz” hasonlították a smartwatch-ok megjelenését, ami majd alapjaiban rengeti meg a nagy múltú órakészítést. A hatás elmaradt, vélhetően el is fog, hiszen a neves gyártók óra remekeit vásárlók azért fizetnek kisebb-nagyobb vagyonokat az időmérőkért, mert a belefektetett energiát, emberi kézimunkát, az elektronikát mellőző, mégis bámulatos mechanikai és technikai bravúrt értékelik. A TAG Heuer azonban korábban is kacsintgatott már a „technológiai hibridáció” irányába, gondoljunk csak a leghíresebb modell, a Monaco felturbózott verziójára (ez volt a Sixty-Nine) vagy az Androidot futtató luxus mobiljukra.

Most csütörtökön, büszkén mutatta be New York-ban a márka vezetője, Jean Claude Bivier a régóta várt okos svájcit. Lássuk, mit is tud! Nos, külsőre nagyon hasonlít a márka által gyártott típusokra, a formaterv hozza a TAG Heuer stílusát, vonalvezetését. A több színben választható kaucsukszíj sportos hangulatot ad az órának, bár a fekete színű szíj egy gondosan megválasztott számlappal – ezeket ugyanis lehet változtatni – már elegánsabb benyomást kelt. A célközönség egyértelműen a technológiát szerető, de a hagyományokat is tisztelők, de már az elején le kell szögeznünk, a cég nem esett túlzásba az árazást illetően.

tag-heuer-connected-2.jpg

A tok szálcsiszolt alumíniumból készült, a csillogó elemek hiánya is inkább a sportos hangulatot erősíti az óránál. A férfias, 46mm-es átmérő 12,8mm tokvastagsággal párosul, de az egy elérhető méret eleve kizárja a női vásárlók egy részét. A matt-fekete lünetta az ötösével ugró 60-as számskálát kapta, ahol a számok kiemelkednek a tárcsa síkjából. A „számlapot” az elmaradhatatlan, karcálló zafírkristályon keresztül csodálhatjuk meg. Mindemellett IP67-es, vízállósági védelemmel is ellátott, így úszáshoz is használható, ami egy remek ötlet.

A működését az Intel Atom Z34XX sorozatú 1.6 GHz-es processzora felel, ami kellően elég egy ekkora kütyü akadás mentes működéséhez. A másfél inches kijelző 360x360 pixel felbontású, kijelző 240ppi-vel; összehasonlításképpen a Huawei okosórája 400x400-as kijelzője 286ppi-vel. Az LG készülőfélben levő új üdvöskéje azonban várhatóan ezeken is túltesz 480x480-as pixelsűrűségével. Az LCD természetesen több, egyszerre történő érintést is felismer. A számlapok cserélhetőek, az egyszerű óra-perc-másodpercet mutató funkciókon túl GMT vagy kronográfot idéző (és persze mindezeket ellátó) funkciókkal bíró számlapot is választhatunk. A különféle változatok online letölthetőek.

tag-heuer-connected-4.jpg

tag-heuer-connected-3.jpg

Az óra Bluetooth és WiFi technológiát használ, a belső tárhely 1+4GB, a kütyü egy töltéssel kb. 25 órát bír ki, a 410mAH akkumulátornak köszönhetően. A napi-két napi felhúzáshoz azonban már sok TAG Heuer tulajdonos hozzászokhatott, hiszen az automata órák átlagos járástartaléka 42-48 óra. Az eszköz súlya mindössze 52 gramm a kaucsukszíjjal együtt. Szíjból választható fehér, narancs, piros, zöld, kék, sárga is a fekete mellett.

Az eszköz Androidot futtat, de kommunikál az iOS-szel is. Sokak megdöbbenésére a cég ellátta a védett „Swiss Made” felirattal az okosórát, bár a gyártót és egy-két alkatrészt leszámítva nem hagyományos svájci gyártmánnyal van dolgunk – ez az árcédulán is visszaköszön, a kütyüt ugyanis 1500 amerikai dolláros javasolt fogyasztói áron kínálják.

Látogasd meg Facebook-oldalunkat a naponta frissülő tartalomért, vagy iratkozz fel YouTube csatornánkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr268080394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása