5 ok, hogy kiszabadulj a városból a hétvégére
2016. május 25. írta: lauren_blogger

5 ok, hogy kiszabadulj a városból a hétvégére

Nem kérdés, hogy hétvégén a város eszméletlen jó is tud lenni. Ugyanakkor lehet fárasztó is, amikor az ember az olykor tényleg jól sikerülő bevásárlással, shoppingolással kipörgeti magát, és vasárnap este kimaxolt, ernyedt állapotban zuhan a kanapára, hogy végső erejével még nyomkodja kicsit a távkapcsolót. 

escape-to-nature-1.jpg

A várostól távolt töltött hétvége mégis frissítő, a nagy terek és a vágyott magány, de legalábbis a szeretteink társasága rekreációs erejének köszönhetően biztosan. 5 ok, amivel megpróbálunk meggyőzni, töltsd a szabadban a hétvégéd!

Sok, véletlen egybegyűlt ember egy helyen nem mindig jó dolog

escape-to-nature-budapest-city-4.jpg

A város tele emberekkel, és nem kell mizantrópnak lenni ahhoz, hogy olykor elmenjen tőlük a kedvünk. Az emberek jó fejek, szeretni valóak, de mindenkinek szüksége van magányra is, hogy újra önmagára találjon, feldolgozza ez egész heti mókuskereket.  

Mert spórolni akarsz

Nos, ez is lehet ok, ha valaki nem akarja a városi programok során (színház, mozi, étterem, stb.) szerzett élményeivel egyenesen arányos növelni frusztrációját, ha kiszámolt fizetésből él. Igenis, egy szép időben eltöltött szabadtéri piknik, kellemes falatokkal, szép kilátással az egyik Budapest-környéki hegyről garantáltan maradandó élmény.

Tisztább a levegő

escape-to-nature-2.jpg

Amíg valaki városban él, és megszokta a szennyezettebb levegőt, nem is gondolja, hogy az agglomerációban is már klasszisokkal jobb levegő van. Persze, könnyebben elfáradunk, de egy kiadós túra vagy séta után még jobbat fogunk szundítani.

Maradandóbb élmény

Egy filmnél, vagy shoppingolásnál minden bizonnyal maradandóbb élmény egy közös séta egy tóparton vagy a már említett földre ülős piknik. A gyerekek rohangálhatnak, kiabálhatnak, és itt még az sem számít, hogy csupa saras lett a ruhájuk – nem kennek össze semmit. A sok fotót (vagy drónos videót) visszanézve pedig majd újra és újra átélhető a kaland.

Mert a természet menő

escape-to-nature-family-5.jpg

Gyerekkorunkban megtanultuk környezet/biológia órán, hogy a vidéki életmód egészségesebb, az ott élő emberek vitálisabbak, jobb az életkedvük. Nos, ha ez nem is teljesen így van, megismerni a növény-, és állatvilágot, a városban nem látható jelenségeket, meg kellemes madárhangokat hallgatni, és egyszerűen élvezni azt hogy nem „kell” semmit csinálni – a városi embernek több, mint felemelő.

Látogasd meg Te is Facebook-oldalunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr268680028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása