Lesd el Ryan Gosling stílusát a La La Land-ből
2017. január 25. írta: lauren_blogger

Lesd el Ryan Gosling stílusát a La La Land-ből

Az eddigi év a La La Land éve. A lenyűgöző képi világon túl Ryan Gosling remek alakítása mellett a laza, old school stílusa is erősíti a film páratlan feelingjét. Ha bejön a vintage stílus, ezt olvasd el!

la-la-land-ryan-gosling-lauren-blog-main.jpg

A film tarolt a Golden Globe-on, ezt várják sokan az Oscar gálán is. Gosling igazi klasszikus figura, pláne miközben jazz-t játszik. Mit leshetünk el az év egyik legstílusosabb mozijának főszereplőjétől?

Nincs semmi gond az old school-al

la-la-land-ryan-gosling-lauren-blog-2.jpg

Bár a film a jelenben játszódik, Gosling figurájának ruhái sokat merítettek a jazz hőskorának elemeiből. Egyszínű cipők, a mainál bővebb szárú nadrágok, nagy gallérú ingek és laza, itt-ott bő dzsekik. A lazaság és magabiztosság, ahogy ezeket viseli, kiemeli a tömegből, és az old school-t menővé teszi. Ha vállalkozó szellemű  vagy és bejön a vintage hangulat, akkor egyes darabokkal érdemes kipróbálni ezt.

A kulcs: megfelelő kiegészítők

la-la-land-ryan-gosling-lauren-blog-4.jpg

A kiegészítők fontosságát nagyon hangsúlyozzuk a blogon, de talán még nem vittük túlzásba. Gosling karaktere, Seb egy egész napszemüveg-kollekciót vonultat fel ( teszi ezt szintén a régi idők stílusával, de nem divatjamúltan). Hanyagul megkötött, vékony nyakkendői, feltűrt ingujja mind-mind egy komplex egész remek elemei: ha a vintage a cél, egy klasszikus fazonú RayBan vagy Persol napszemüveg garantált siker. A vékony nyakkendőknél kerüljük a fényeset, a gyapjú vagy vászon anyagból készült darabok erősítik a retró (de nem gagyi) összképet.

A kényelem mindenek előtt

la-la-land-ryan-gosling-lauren-blog-3.jpg

Gosling filmbéli karaktere is bizonyíték, hogy a stílus és kényelem nem üti ki egymást, hanem nagyon is megférnek egymás mellett, ha ügyesen válogatunk. Az ötvenes-hatvanas évek úriemberei adtak tiszta inspirációt a figurához, a bővebb szabás és éles vonalak miatt a kényelmi faktor magasabb volt. Magas derekú (maradjunk azért a köldök-vonal alatt) nadrágok, és bővebb szabású ingek (különösen nyáron) könnyed és oldott hangulatot kölcsönöznek viselőjüknek. Ez szintén vékony jég, a mellkasi felhúzott, bokalengető verzió a denevér-hatást keltő gigantikus ingekkel nem az, amiről itt szó van.

Három részes öltöny? Igen!

la-la-land-ryan-gosling-lauren-blog-6.jpg

A hétköznapi viseletben már nem javasolt háromrészes (zakó és nadrág mellett egy mellénnyel kiegészült) öltönyt napjainkban a kifinomult érzésű gentleman-ek különleges alkalmakkor viselik. Itt alapvető fontosságú a szabás, mint általában az öltönynél: illeszkednie kell, követnie a testvonalát, miközben diszkréten takar, ahol kell – de tudunk benne mozogni. A fényes, ballagást idéző, mulatós verziók tehát nem ezek. Az angol divat a mai napig életben tartja a klasszikus elegancia eme alapdarabját – különleges események, fontos tárgyalások alkalmával, nagyon aprólékos összeállításban javasoljuk, de csak azoknak akik biztosak a dolgukban. Nekik azonban garantált az emlékezetes megjelenés.

la-la-land-ryan-gosling-lauren-blog-5.jpg

Ryan Gosling egy ilyen háromrészes öltönyben jelent meg a film bemutatóján. Modern szabás, de konzervatív anyagok és mintázat. A fehér-fekete-galambszürke színkombináció egyike azoknak az összeállításoknak, amik szinte bárhol megállják a helyüket.

Csatlakozz Te is Facebook-közösségünkhöz, ahol naponta frissülő tartalom vár!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr612152383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása