Baselworld 2017
2017. március 23. írta: lauren_blogger

Baselworld 2017

Az óra-világ legragosabb eseménye, ahol a gyártók bemutatják újításaikat, friss modelljeiket. A teljesség igénye nélkül, de igyekszünk a legérdekesebb svájci csodákat bemutatni Nektek! Cikkünk folyamatosan frissül!

theshownew.jpg

A Rolex idei újdonságai

baselworld-2017-rolex-daytona-main-lauren-blog.jpg

Kezdjük egyből egyik kedvencünkkel. A koronás gyártó csak egy új modellel rukkolt elő, többnyire frissítéseket adott közre. Az új Sea-Dwellert sokan várták, egy ideje pletykáztak is róla - az eddigi nagy testvért, a Deepsea-t idéző, 43mm-es, masszív tokkal és egy nagyító lencsével érkezik.

baselworld-2017-rolex-sea-dweller-red-lauren-blog.jpg

A Subamriner nagyobb vízállóságot nyújtó változatának is nevezhetjük, de most egy ikonikus előd, a 1665 ref.számú "red" verzió megújításaként lépett elő. Ennél a ritka változatnál pirossal szerepelt a Sea-Dweller felirat. A tok növekedése mellett kerámia lünetta is dukál a hatalmas, 50-ik évfordulót ünneplő SD-hez. 

baselworld-2017-rolex-daytona-lauren-blog.jpg

A Daytona egy új verziója arany-fekete kombinációban, a Rolex saját fejlesztésű Oysterflex kaucsukszíjával érkezik. Három változat lesz kapható, sárga-, fehér-, és persze rózsaarany. A Rolex 2 éve rukkolt elő saját kaucsukszíjas modellel, a vörösarany Yacht-Master sokak kedvence lett. 

baselworld-2017-rolex-yacht-master-ii-lauren-blog.jpg

A Yacht-Master II kapott egy új mutatót, arculata nem változott az elmúlt évekhez képest, a korábbi egyenes megoldás helyett az Oyster kollekciónál megszokott két mutatót kapta. 12-nél (ami ezen az órán az 5-ösnél van) a korábbi négyzet alakú indexet a számlapon háromszög alakúra cserélték. A kapható acél-, rózsaarany-acél-, rózsarany-, és platina verziók megmaradtak. 

 baselworld-2017-rolex-skydweller-lauren-blog.jpg

A Sky-Dweller kijött egy új verzióval: acél és sárga arany kombinációjában. Az óra szíve továbbra is a saját gyártású 9001-es kaliber. Az óra egyik különlegessége, hogy a lünetta (command bezel) forgatásával megadható, mit szeretnénk a korona csavarásával beállítani: idő, dátum, másodlagos idő.

 baselworld-2017-rolex-datejust-41-mm-rolesor-lauren-blog.jpg

A Rolex egyik leghíresebb és legözkedveltebb modellje a Datejust, ami a 41mm-es verzióban igen kelendő. Ez kapott egy érdekes újítást, de semmi forradalmi: az acélverzió lünettája fehérarany. Ez a Rolesor, az acél és fehérarany kombinációja. A Rolex 3235-ös kalibere hajtja meg ezt az óracsodát, akár 70 óra járástartalékkal. 

baselworld-2017-rolex-lady-datejust-28-mm-rolesor-lauren-blog.jpg

Hasonlóan kedvelt a Lady Datejust, a maga 28mm-es "apróságával". Az őj verzió hasonlóan a 41mm-es férfi változathoz, immár rendelhető acélverzióban, opiconálisan fehérarany lünettával.

baselworld-2017-rolex-cellini-moonphase-lauren-blog.jpg

Amit még sokan hiányoltak: a Rolex holdfáziskijelzésű órája. Ez valóban leginkább a klasszikus, Cellini kollekcióhoz illik, így kapta ezt a komplikációt a Cellini Moonphase. A 6-s helyén kis holdfáziskijelzőn egy apró meteorit darabkából készítették el a Hold miniatürizált mását.

baselworld-2017-rolex-cellini-moonphase-2-lauren-blog.jpg

Ezt a 38mm-es 18 karátos rózsaarany tok bal oldalán tudjuk szabályozni egy kis toll segítségével. A Hold különféle állásait az üres körhöz viszonyított helyzete alapján tudjuk leolvasni - pl. ha a 12-esnél, felül van a kis Hold, alul a kis kör, az a telihold állapota

Az Omega is ünnepel

baselworld-2017-omega-speedmaster-racing-master-chronometer-1-lauren-blog.jpg

Egy klasszikus modellt idéz az új Omega Speedmaster Co-Axial Master Chronometer. Ez egy 1968-as modell újragondolt verziója, egyben a Speedmaster kollekció 60 éves évfordulója is van idén (a sorozat 1957-ben indult). A 44mm-es tokon az Omegától mostanában megszokott kerámia lünetta díszeleg.

 

baselworld-2017-omega-speedmaster-racing-master-chronometer-4-lauren-blog.jpg

baselworld-2017-omega-speedmaster-racing-master-chronometer-2-lauren-blog.jpg

baselworld-2017-omega-speedmaster-racing-master-chronometer-3-lauren-blog.jpg

Az óra lelke a 9900 (az aranynál az 9901-es) kaliberű szerkezet, a gyártó legkedveltebb kronográfja. 4 év garanciát vállal a svájci gyártó az antimagnetikus elemekből felépített, METAS-tanúsítvánnyal bíró szerkezetre. A modellből 10-féle verzió lesz kapható, de alapvetően az acéltokos változat 7800 svájci frank lesz, míg az arany verzióért már 22.750 frankot kell leszurkolni.

Breitling is modellfrissít

baselworld-2017-breitling-superocean-heritage-new-1-lauren-blog.jpg

Szintén modellfrissítés, bővítés, de ez jót tesz a márkának. A Breitling elég modern vonalvezetésű óráit, most egy vintage-hangulatú modell színezi. A Breitling Superocean Heritage II egy nagyon apró ráncfelvarrás mellett szerintünk összességében kapott egy 60-as évek búváróráit jobban idéző arculatot is.

baselworld-2017-breitling-superocean-heritage-new-3-lauren-blog.jpg

A Superocean egy hetvenéves évfordulót ünneplő modell, az új változat érdekessége, hogy a Breitling B20-as kalibere eredetileg a Tudortól származik, ez az MT5612. Mindezt "cserébe" a Tudor Black Bay-ben ketyegő B01-es Breitling szerkezetért. A Superocean Heritage továbbra is kapható lesz többféle színben, és 42mm és 46mm-es verzióban, hárompálcás (mutató) és dátumos-, valamint kronográf verzióban.

baselworld-2017-breitling-superocean-heritage-chronograph-new-1-lauren-blog.jpg

baselworld-2017-breitling-superocean-heritage-chronograph-new-2-lauren-blog.jpg

(Gyönyörű az új kerámia lünetta, szebb mint az eddigi acél).

Minimális módosításokról beszélhetünk, de az összhatás valóban egy szebb, szemet gyönyörködtetőbb modell. Az acé lünettát a most divatos kerámia váltja fel, a perc és másodperc mutatók alakja változott. A kronográf változatnál ugyanez az "optikai tuning" történt, a szerkezet ott a már bevált B13-as kaliber, melynek alapja a Valjoux 7750-es. A modell ára a verziótól függően 4075/4375 dollár (kaucsukszíjas 42mm-es modell / 46mm-es ), 4500 (bőrszíjjal) vagy 4700 dollár lehet (acélszíjjal). A kronográfok árai 5400 dollártól 6000 dollár között változnak. 

Citizen - masszív búváróra

baselwolrd-2017-citizen-promaster-eco-drive-professional-1000m-bn7020-09e-4-lauren-blog-1.jpg

A neves japán gyártó megbízható, hosszú élettartamú óráiról híres, a Seiko mellett. Az új Promaster Eco-Drive Professional Diver 1000M egy masszív, férfias búváróra. A tok 52.5mm széles és 21,4mm vastag. Az Eco-Drive szerkezet különlegessége, hogy fényenergia működteti, ráadásul nem csupán természetese, hanem mesteséges fény is. A Citizen új órája az első, mely 1000 méter mélyre "merészkedik" ezzel a működéssel - a belső egy hihetetlen hosszú "töltöttségi képességet" feltételez. A modell idán nyártól elérhető majd, 2300 dollárért lesz kapható.

baselwolrd-2017-citizen-promaster-eco-drive-professional-1000m-bn7020-09e-4-lauren-blog-2.jpg

Az óra kőkemény igénybevétel tűrésére lett kifejlesztve, a mélység nyomását a 10-esnél, az óra tok oldalán található szelep segítségével tudja kibírni, amely merüléskor fokozatosan kiegyenlíti a nyomás különbséget. Egy másik érdekesség az óra keretének szélén csúsztatható "twist lock", ami a búvárlünetta elforgatását zárja vagy éppen oldja fel. A másik a luminesztkáló mutatk, melyek több, mint kétszer olyan erősek mint a hagyományos lumineszkáló mutatók, akár 5 órán át fény bocsájtanak ki a legnagyobb sötétben is - így a tenger mélyén.

Az Hublot bámulatos, de brutálisan drága limitációkkal jön

baselworld-2017-hublot-techframe-ferrari-tourbillon-chronograph-lauren-blog-1.jpg

A Ferrari 70 éves fennállását ünnepli az Hublot egy igen különlege sés persze méregdrága órával. A két cég közti együttműködés immár 5 éves mőltra tekint vissza. Az Hublot Techframe Ferrari Tourbillon Chronograph egy formatervezési és technológiai bravúr, mely három változatban lesz kapható: King Gold, Titanium és Peek Carbon - egyenként 70 darabos limitációban. 

baselworld-2017-hublot-techframe-ferrari-tourbillon-chronograph-lauren-blog-3.jpg

baselworld-2017-hublot-techframe-ferrari-tourbillon-chronograph-lauren-blog-2.jpg

A modellt a sajátgyártású HUB6311-es szekezet mozgatja, a hagymányos kronográf funkciókat - indítás, megállítás, újraindítás - pedig egyetlen gombbal lehet majd kezelni, ami igen sportosra sikerült. A ruténium bevonatú antracit szerkezet szerkezet 5 napos járástartalékot garantál. A tok a maga 45mm-es szélességéhez képest a 14.8mm-es tokvastagság vékonynak mondható. Az óra valóban csodás, de a Ferrari 70 éve előtti tisztelgésnek meg van az ára: a titánium verzió 127.000, a Peek Carbon 137.000, az arany változat pedig 158.000 dollárba fog kerülni. 

Nektek melyik tetszik?

Csatlakozz Te is Facebook-közösségünkhöz!

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr9712364307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2017.03.23. 19:11:44

Jópár kép nem tölt be :/

lauren_blogger 2017.03.24. 09:51:18

@brumm.a.tejbe: köszönjük az észrevételt! Többféleképpen ellenőriztük, nálunk bejönnek. Talán a mérettel lehet gond?
süti beállítások módosítása