Nyomtass csokit!
2014. december 01. írta: lauren_blogger

Nyomtass csokit!

Az elmúlt hónapokban rendszeres hírek voltak a különféle nyomtatott tárgyakról. A technológia a 80-as években indult el, mostanára jutott el a napi szintű használatra, bár jelenleg még inkább modellezéshez vagy hobbiból nyomtathatunk. Azonban az eddig 3D-ben kinyomtatott tárgyak egyike sem volt olyan finom, mint a Choc Creator V2 által "nyomtatott" csoki.

Choc Creator V2.jpg

A gép gyártója a Choc Edge, akiknek nem ez az első gépük. Ezzel az otthoni használatra is alkalmas géppel - melyet a világ első csokoládényomtatójaként hirdetnek - az eddig módszereknél sokkal pontosabb, precízebb finomságok készülhetnek.

Jogosan vetődik fel a kérdés, mi lesz az ügyes kezű cukrászmesterekkel, akik szabad kézzel is képesek egyenes vonalat húzni - hosszútávon szükség lesz az ilyen hozzáértésre? Mivel "hand made" édességek kerültek és kerülnek ki kezük alól, ilyen módon mindegyik sütemény, torta egyedi gyártásúnak mondható. A Choc Creator ebben (is) hozhat változást hosszútávon.

Choc Creator V2_a.jpg

 

Az USB csatlakozós 3D nyomtatóval gyakorlatilag bármit csokiba tudunk önteni, akár fél milliméter vékony csokiréteget is tudunk húzni vele. A termék nagyon új, de már kapható, kis mérete otthoni használatra is alkalmassá teszi, de a 4000 fontos ára sokakat arra sarkallhat, maradjanak inkább a saját kezű próbálkozásnál. Talán így nem minden vonal tökéletesen egyenes, de azért mégis nagy móka. Néhány éven belül miden bizonnyal számíthatunk ezen termékek olcsóbbá válására és egyre több otthonban való megjelenésére.

 

Ti elfogadnátok egy Choc Creatort?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr926942771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása