5 csodálatos sziget, amiről még nem hallottál
2015. február 24. írta: lauren_blogger

5 csodálatos sziget, amiről még nem hallottál

Az alábbi öt szigetről kevesen hallottak pedig aki megteheti, azoknak a civilizáció pörgésétől távol, a hétköznapok sodrását maguk mögött hagyva felejthetetlen élményben lesz részre. Következzen 5 csodálatos hely.

5_szigetek.jpg

Elmenekülni egy kis időre egy gyönyörű, trópusi szigetre sokak számára a tökéletes álom, különösen ebben a borongós időben. Ti hova utaznátok el legszívesebben?

Vieques, Puerto Rico

vieques.jpg

A Karibi-szigetcsoport észak-keleti felén található ez a 33 kilométer hosszú és 6 kilométer széles apró paradicsom. Hófehér homokos tengerpartjait a Karibi-szigetvilág legszebbjei közé sorolják, nem is beszélve az épen megmaradt 19. századi erődről vagy akár a gigantikus, 300 éves ceiba fáról. Itt megtalálható. 

 Utila, Honduras

utila.jpg

Több, mint 12 búváriskola található ezen a kis szigeten, mely főként ezekről ismert. Meg persze a lélegzetelállító szépségéről, a sziget körül található mesés vízi élővilágról, mely állandó élményforrás az ide látogatók számára. 

Staniel zátony, Bahamák

staniel_cay.jpg

Az Exuma zátonyok tagjaként, a Staniel zátony teljesen magával ragadja az embert. A partról szemlélhető távoli "vízi falvak", vagy éppen a híres úszó malacok egy földi Édenbe röpítik az embert, de a környék leghíresebb hajósklubjai is helyben vannak. 

 Gavdos, Görögország

gavdos.jpg

Görögország híres szigetei között is egy gyöngyszem Gavdos szigete, melynek mindössze 50 lakosa van! Európa legdélibb pontja, ellentétben a közhiedelemmel, mely Krétát véli kontinensünk ezen pontjának. 

Fernando de Noronha, Brazília

fernand_de_noronha.jpg

Bár nem egy önálló sziget, a helyi szigetvilág egy káprázatos hely, mintha egy másik világ lenne. A hosszúkás sziget mindössze pár kilométeres, a 21 mini szigetecske gyönyörű kompozíciója az egzotikus tájaknak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr257183033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2015.02.24. 19:30:27

Ouvea, Uj Kaledonia.

www.keywordpictures.com/keyword/ouvea%20loyalty%20islands/

www.youtube.com/watch?v=ZSyaVLr7K28&feature=related

Bar nem en videoztam, de kicsi a valoszinusege, hogy szebb helyre valaha eljutok.. :)
Jah, es nincs TV, Internet, terero, sot igazan kozvilagitas se, de ki a fenet erdekel... :)

2015.02.24. 20:06:24

A gyönyörű, hófehér tengerpart a kocaturistáknak való, egyébként semmire se alkalmas.
Én nem vágyakozok ilyen helyekre hiábavalóan, hanem elmegyek oda, ahova tudok és azok se rossz helyek. Lehet nem ennyire gyönyörűek képen, de ott vagyok. Már megtanultam, hogy az ilyen képek és a valóság ritkán van köszönőviszonyban. Ez azoknak készült, akik sohasem jutnak el oda és nem látják a valóságot.

intézetis utcagyerek (törölt) 2015.02.24. 21:29:23

@roli101: kockaturista vagy sem..fehér homok vagy sem..én vágyom az ilyen helyekre, vagy ha nem is pont ilyenekre de az elhagyatott helyekre, amik egyfajta "természeti csodának" számítanak, és tudod miért? Mert ilyenkor érzem csak át igazán azt, hogy egy gyönyörűszép bolygón élek, ami egy óriási izzó csillag körül kering a nagy fekete semmiségben, és ilyenkor szeretek elmélkedni azon, hogy vajon hány földhöz hasonló csodaszép - ha nem szebb - bolygó lapul még az univerzumban. Szeretem átélni bolygónk csupasz, valódi természetes mivoltát...ez az igazi paradicsom! :)

2015.02.24. 21:43:37

@intézetis utcagyerek: Voltál már ilyen helyen vagy csak vágyol rá?

HgGina 2015.02.24. 22:02:08

A térképet megnéztem, mert volt egy gyanúm. Bizony ez a görög szigetecske erősen északabbra van Európa legdélibb szigetének déli végénél. Az pedig amúgy is Ciprus, és nem Kréta.
Az más kérdés, hogy az afrikai kéreglemezen van Ciprus, de ettől még Európa. Újabban meg Izrael is Európa-bajnokságokon szerepel, de az meg ennek ellenére sem Európa.
Mindemellett tényleg szép hely mindegyik.

HgGina 2015.02.24. 22:04:01

@UdjanMineck: helyesen: nem XIX. századi.

Gringo 2015.02.25. 00:51:59

Borzalmasan olvashatatlan ez a betűtípus!

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2015.02.25. 04:27:22

Én csak a Margit-szigeten voltam még, de berúgtam ott is rendesen, valami egyetemista tyúkot el is kaptam a stégen. Van ilyen ezeken a szigeteken? Na, ugye. Akkor meg minek is odamenni?

Kyria 2015.02.25. 13:42:25

Az eddig látottak alapján a Karib-tengert nehezen lehet felülmúlni, a legjobban Martinique tetszett, aztán Mexikóban Cancún partszakasza. Nem volt rossz a Dominikai Köztársaság, ott a déli részen voltunk, a Juan Dolio-i parton, Kuba (Varadero) viszont egyáltalán nem varázsolt el. Sajnos Ázsiában nem jártam, de majd biztosan lesznek hozzászólók - kíváncsian olvasnám is a tapasztalatokat. Ami még talán egzotikusabb helyszín volt, az Kenya, ott Mombasa-tól északra voltunk, nekem egyértelműen csalódást jelentett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.25. 13:49:42

ej, mindre el kellene jutni egyszer.

Mármindennicknévfoglalvoltezértválasztottamezt 2015.03.01. 18:25:36

Szerintem a Seychelles-szigeteket nehezen múlja felül bármi is.

Punxsutawney Mormota 2015.03.01. 23:22:53

@Kyria: Seychelles, Mauritius, Zanzibár (bizonyos részei), Maldív, Bora-Bora és úgy nagyjából az egész Indiiai- és Csendes óceáni szigetvilág felülmúlja a Karib tengert. :) De ez csak nagyon-nagyon szubjektív vélemény. Az ellenérzésemhez hozzájárul, hogy az itt felsorolt helyeket csak mérsékelt mennyiségben özönlik el az amerikai turisták.

Punxsutawney Mormota 2015.03.01. 23:23:24

És, hogy egy igazán extra különleges helyet említsek: Socotra.

Kyria 2015.03.02. 09:32:36

@Punxsutawney Mormota: Sajnos ezeket a helyeket már aligha fogom látni, mert pár évvel ezelőtt colitist diagnosztizáltak nálam (ez a vastagbélgyulladás egy nem gyógyítható fajtája), amivel az ember nem szívesen ül repülőre. Biztosan igazad van egyébként, főleg Bora-Bora-t sajnálom, az nagy vágyam volt, Socotra elképesztő növényvilágáról pedig már sok képet láttam, egészen lenyűgöző lehet. Hát, az amerikai turisták többsége tényleg nem egy lélekemelő látvány - amikor az USA-ban voltam, alig hittem a szemeimnek, annyira elképesztett, hogyan lehet ennyire tömeges méretekben formátlanra hízni - de szerencsére ahol mi voltunk, főleg német, holland és brit turisták, illetve Martinique-on értelemszerűen főleg franciák voltak. Ma már csak elméleti a kérdés, de akkor is érdekelne, hogy az Általad felsorolt helyeken milyen a konyha, hogyan főznek? (Nekem Kuba volt ilyen tekintetben a legrosszabb, a mexikóit imádtam, a legkülönlegesebb pedig a Club Med volt Martinique-on.) De persze ezek is szubjektívek, mivel az egyéni ízlések igencsak eltérőek lehetnek.

Punxsutawney Mormota 2015.03.02. 10:25:07

@Kyria: Szia! Az Indiai-óceán térségében elég erős az indiai hatás, már ami a könyhaművészetet illeti. Zanzibáron és Maldívon mindenképpen ez a helyzet, bar Zanzibáron az arab és az afrikai hatás is erős. Seychelles sokkal inkább a kreol konyhát tette magáénak, ami sokkal közelebb áll, hozzám, mint az indiai. Socotra egyértelműen arab - imádtam, hogy rengeteg lilahagymát használnak. Az a helyzet, hogy nehéz igazán autentikus éttermet találni, mert nagyon sok helyen a turistákhoz szabják az ízeket.
Zanzibáron sok helyi étterem van főleg a Stone Towni-i zegzúgos utcákban, de én ódzkodok egy kicsit tőlük. Gond nélkül leugrottam 130 méter magasról a Zambezi partjáról egy gorge swingre, de beülni a helyi kisbüdösbe... Ettől tényleg tartok egy kicsit. :) Az ember nem szívesen tölt két-három napot gyomorrontás kúrálásával a drága szabadságán.

Punxsutawney Mormota 2015.03.02. 10:33:06

@Kyria: Nekem nem is az ameriaki turistákkal van igazán gondom, hanem azzal, amit magukkal hoznak illetve ott hagynak. Ahol megjelennek az ameriaki turisták, ott rövid idő alatt elhatalmasodik a helyieken a "minden 1 dollár" - szemlélet.
Eltévedtél? Megmutatom a helyes utat 1 dollárért... Fotót szeretnél magatokról a pároddal? 1 dollárért megcsinálom. Kifejezetten dühítő.
süti beállítások módosítása