Ilyen sakk-készletet még nem láttál!
2015. június 04. írta: lauren_blogger

Ilyen sakk-készletet még nem láttál!

Holland&Holland Dalmore sakk-szett

A neves Holland&Holland páratlan minőségű fegyvereiről, vadászfelszereléseiről ismert, azonban a vérbeli brit életérzés és stílus letéteményesei is. Legutóbb a legdrágább Range Rover kapcsán írtunk róluk, most egy páratlan sakk-készletet mutatunk be.

hollandholland_-the-dalmore-chess_1.jpg

A történelemben először fog össze a híres Holland& Holland fegyvergyártó és az ikonikus, közel kétszáz éves hagyománnyal rendelkező Dalmore Constellation Collection, hogy büszkén mutassák be ezt a luxus sakk-készletet. Ez a különleges mesterművet a puskáknál használt szigorú minőségi és egyéb követelményeknek megfelelően alkották meg, a hagyományos technikák alkalmazásával. Ugyanez mondható el minden egyes üveg whiskyről amit a szett szintén tartalmaz. A Dalmore szeszfőzde, mely korábban közel egy évszázadig volt a híres MacEnzie klán tulajdona, egészen 1839 óta gyárt kivételes minőségű whiskyt. A klán meghatározó hozzáértése még mindig érződik a párlaton, ezt fejezi ki a klán királyi szarvas agancsot ábrázoló ikonikus címere.

hollandholland_-the-dalmore-chess_3.jpg

hollandholland_-the-dalmore-chess_2.jpg

A tábla négyzetei magas fényű ébenfa, valamint a puskatusoknál használt diófa, melyet nikkel kerettel láttak el. A tábla körül tömör, szintén diófakeret fut, oldalt szálcsiszolt, fektetett rombusz alakú fém plakettel. A két oldalon, a játékosok felől egy-egy további fém táblácska a királyi gravírozással, valamint a Holland&Holland feliratával. Jól látható, hogy itt bizony minden egyes részletre nagyon figyeltek.

hollandholland_-the-dalmore-chess_4.jpg

hollandholland_-the-dalmore-chess_10.jpg

A nem használt, vagy kiütött figurák számára két fiók van a tábla oldalán, belül igazi velúr borjúbőrrel bevonva, ami egy, a puskáknál is használt rugós mechanizmussal nyílik és csukódik. A táblatest másik két oldalán további két tábla hirdeti a gyártás helyét, és a mesterek nevét, akik kézzel elkészítették a sakktáblát. A tábla egyébként 54 x 54 centiméteres, magassága 9 centiméter.

hollandholland_-the-dalmore-chess_8.jpg

A bábuk a „fekete” és „fehér” mezőknek megfelelő színben és anyagban készültek, szilárd, magas fényű ében-, és diófa, Staunton World Championship darabok. A profi készletekhez hűen, itt is két királynője van mindegyik játékosnak. A bábuk kör alakú talpán apró kis fémlapocskák vannak, szintén a királyi gravírozással. Ettől úgy néznek ki alulról, mint egy-egy puskatöltény.

hollandholland_-the-dalmore-chess_6.jpg

Akinek még ezek után sem jött meg a kedve a játékhoz, mindegyik szetthez választhat a vásárló egy eredeti Dalmore whiskyt, a ritka Constellation Collection egyik darabját. Ezen felül két ólomkristály pohár, a Királynő tiszteletére, a Királyi Garancia címerrel és az elmaradhatatlan Dalmore szarvassal.

hollandholland_-the-dalmore-chess_5.jpg

hollandholland_-the-dalmore-chess_7.jpg

A szett egy gyönyörű, tömör dióból készült, 12 rétegű lakkozott diófa tartóban érkezik a vásárlóhoz, egy ezüstből készült plakettel, belül visszaköszön a velúr borjúbőr.

Ez az egyedi készlet nem csak a sakkozni szeretők, de az időtálló, klasszikus stílust, minőségi iparos munkát kedvelők részére is remek választás. Mielőtt valaki megrendelné, mindenképpen kalkulálja be, hogy a magas minőségnek ára van, ami kb. 30.000 angol font.

Ti szívesen játszanátok sakk-partit egy ilyennel?

A bejegyzés trackback címe:

https://lauren.blog.hu/api/trackback/id/tr677294133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2015.06.04. 22:05:17

Köszönet a cikkért, örülök, hogy mást is érdekel a H&H !
/a készlet árát viszont helyesbíteni kellene, mielőtt sokan rendelnének Magyarországról - ugyanis: starting price of GBP30,000 (US$48,400)/

Első mohikán 2015.06.05. 06:30:13

Sok-sok -több száz- sakk-készletet láttam már, de azzal, hogy plusz egy vezérrel adják a szettet, még nem találkoztam. Mindenféle különleges -elefántcsontból faragott, csavarokból hegesztett, ébenfából készített stb.- csodás sakk-készletet ismerek, köztük a versenyre szánt darabokat is, de ez tényleg új nekem. Fura, egyúttal logikus is és indokolt. Nem is tudom, hogy miért nem adnak minden készlethez -legalább- még egy vezért. Vagy legalább a készlet figuráihoz passzoló plusz darabokat -az esetleg elveszettek pótlására is- lehessen vásárolni, ha kellene, de nem.
Ez a készlet tényleg szép -bár a 12 milliós ár abszurd-, viszont a sajátjaim jobban tetszenek... :-)
(De gustibus non est disputandum.)

SARGE999 2017.02.02. 15:40:46

Egy hagyományos magyar, műanyag versenykészlettel sokkal jobb játszani. Ez túl csilli-villi, és kényes, és nem megfelelőek a színei. Ha olcsón hozzájutnék, akkor is csak eladnám drágábbért. A Staunton figurák formája viszont jó.
süti beállítások módosítása